
خط روند یکی از مهمترین و ابتداییترین مبحث در تحلیل تکنیکالی به حساب میآید.
شاید تا کنون شنیده باشید که "با روند باید دوست بود"، واقعیت همین است که روند بازار و روند یک سهم معمولا نشان دهنده خط فکری و تصمیمات سهامداران است که معمولا با تحلیلهای دقیقتر و با داشتن اطلاعات شاید پنهانی اقدام به خرید و فروش یک سهام خاص میکنند.
خط روند نشان دهنده حمایت و مقاومتهای سهامداران غالبا عمده و غیرعمده میباشد که گاها نشان از ارزش سهم یا روند رشد و نزول سهم است.
در ادامه نحوه ترسیم درست و با اعتبار بالاتر خط روند را توضیح خواهم داد.سه نوع روند داریم: 1. روند صعودی 2. روند نزولی 3. روند خنثی
برای رسم خط روند باید نکاتی را رعایت کنید:
- خطوط روند، خطوطی هستند که چارت و نمودار قیمتی پس از برخورد به آن، واکنش نشان میدهند.
- تایم فریم مناسب خود برای تحلیل و ترسیم خط روند انتخاب کنید. (تایم فریم روزانه برای کوتاه مدت، تایم فریم هفتگی برای میان مدت و تایم فریم ماهانه برای روندهای بلند مدت؛ البته توجه شود که این تایم فریم ها برای بازار سرمایه و بورس ایران مناسب هستند و در بازارهای خارجی و فارکس تایم فریم های دیگری نیز قابل استفاده و مناسب تر خواهد بود.)
- در روند های صعودی، خط روند در کف های قیمتی ترسیم شده و در روند های نزولی، خط روند در سقف های قیمتی ترسیم شده و در روند های خنثی، خطوط روند در سقف و کف های قیمتی رسم میشوند.
- خطوط روند صعودی، نشان دهندهی نقاط حمایت و روند نزولی، نشان دهندهی نقاط مقاومت هستند و در روندهای خنثی نیز هم نقاط حمایت و هم نقاط مقاومت نشان داده میشود.
- خطوط روند دارای اعتبار هستند. هر چه اعتبار بیشتری داشته باشند، قابل اعتماد تر هستند. اعتبار یک خط روند به تعداد برخورد های قیمتی و واکنش آنها به خط روند، بستگی دارد. طور مثال: خط روندی رسم کرده باشید و این خط روند دارای 2 نقطهی برخورد و واکنش قیمتی بوده و یک خط روند دیگری رسم نموده اید که دارای 5 نقطه برخورد و واکنش بوده است؛ حال قابل اعتماد ترین خط روند در این مثال، خط روند دومی (خط روند با 5 برخورد است). هر چه تعداد برخورد و واکنش قیمتی به خط روند ترسیم شده بیشتر باشد، آن خط روند قابل اعتماد تر و درست تر خواهد بود. تعداد برخورد ها حداقل باید 3 برخورد باشد.
- خطوط روند تا زمانی که با یک کندل قدرتمند شکسته نشوند، به قوت اعتبار خود باقی خواهند ماند.
خب با فهمیدن نکات بالا بدنبال چند مثال عینی میرویم و به نحوه رسم آنها دقت کنید و خود نیز به وفور تمرین و تکرار کنید و سعی کنید روند های بازار را بدرستی تشخیص داده و رسم کنید.
خط روند صعودی در نماد پارسان

تعداد برخورد قیمت به خط روند و واکنش به آن: 5 برخورد
خط روند صعودی در نماد فولاد

تعداد برخورد قیمت به خط روند و واکنش به آن: 5 برخورد
خط روند صعودی در نماد خساپا

خط روند صعودی در نماد ساروم

خط روند صعودی در نماد شبریز

با توجه به موارد ذکر شده و مثال ها، به نظر شما اعتبار خطوط روند بالامیباشد یا پایین؟
خط روند نزولی در نماد خودرو - تایم فریم 1 دقیقه

خط روند نزولی در شاخص کل سال 92

تمرین تمرین تمرین، رمز موفقیت. مسیر بورس و سرمایه گذاری موفق، مسیر یکی دو روزه و چند ماهه نیست. در این راه تلاش بکنید و مدت ها تمرین کنید و باز هم به خود مغرور نشید که هر کس با هر تجربه ای، همچنان میسر های نرفته زیادی دارد ...
- ۳,۸۰۸ بازديد
- ۰ نظر