اسلاید شو

برای یادگیری بورس از کجا شروع کنیم؟


از ورود به بورس نترسید!
ورود به بورس همانند رانندگی است. همان‌طور که رانندگی برای ما بدون گذراندن آموزش‌های ضروری آن می‌تواند دلهره‌آور و خطرناک باشد و حتی باعث تصادف شود؛ اما اگر نحوه کار با ماشین را به‌خوبی یاد بگیریم و اصول رانندگی را به‌درستی اجرا کنیم، رانندگی می‌تواند به یکی از بخش‌های مفید و جدایی‌ناپذیر زندگی ما تبدیل شود.

فعالیت در بورس نیز بدون آشنایی با اصول آن ضرر و شکست در پی خواهد داشت؛ بنابراین کسب اطلاعات و آموزش‌های لازم بورسی به ما کمک می‌کند تا از این فرصت بسیار سودآور نهایت استفاده را ببریم و رفاه بیشتری در زندگی خود ایجاد کنیم.

 

برای ورود به بورس چه باید کرد؟

سرمایه‌گذاری در بورس برای همه اقشار جامعه می‌تواند ازنظر اقتصادی مناسب باشد و مزایای زیادی را برای آن‌ها به ارمغان بیاورد. شما تنها با ۱۰۰ هزار تومان می‌توانید سرمایه‌گذاری خود در بورس را آغاز کنید. حتی اگر بخواهید می‌توانید با ۱۰۰ میلیارد هم در بورس فعالیت کنید؛ اما همه‌چیز به این بستگی دارد که چطور از ظرفیت‌های بورس برای کسب درآمد و سود بهره می‌برید. این شما هستید که با دریافت آموزش بورس به شکلی صحیح و سودآور به سطوح بالای سرمایه‌گذاری دست پیدا می‌کنید. اگر بورس را به‌خوبی بشناسید و آموزش‌های لازم برای فعالیت در آن را دریافت کرده باشید، با مبالغ اندک می‌توانید به‌تدریج رشد و پیشرفت کنید و به موفقیت برسید.

راه و روش شروع فعالیت در بورس چیست؟

ورود به بورس مانند هر فعالیتی نیاز به داشتن آمادگی دارد. این فعالیت با تکیه‌بر شانس و داشتن آرزو و انرژی مثبت پیش نخواهد رفت. برای شروع سرمایه‌گذاری در بازار بورس باید با حجم گسترده‌ای از اطلاعات آشنا شوید. پس نیاز به کسب راهنمایی و اطلاعات از منابع آگاه برای فعالیت در بورس به‌شدت ضروری است.

دو تصور اشتباه درباره بورس وجود دارد:

  •  با شروع سرمایه‌گذاری سریعاً به پول و سرمایه زیادی خواهید رسید.
  • وقوع شکست و ضرر از نوسانات و عوامل کوچک و بزرگ مؤثر بر بازار شما را تهدید می‌کند.

هیچ‌یک از این طرز تفکرات صحیح نیست. سرمایه‌گذاری در بورس، یک فرآیند است که نیاز به تحلیل، دقت، صبر و ارزیابی دارد. برای شروع فعالیت در بورس باید تفکر استراتژیک داشت؛ یعنی بدانید که نقاط ضعف و قوتتان چیست، فرصت‌ها و تهدیدهای محیطی کدم‌اند و برای اقدام و سپس ارزیابی، چه روش‌های صحیح و اصولی را باید به کار بگیرید. در این میان، ممکن است گاهی ‌اوقات به موفقیت‌های زودبازده هم دست پیدا کنید؛ اما آنچه مهم است، تمرکز بر پیگیری یک فرآیند استراتژیک است و لاغیر.

در ادامه به نکاتی مهم برای شروع سرمایه‌گذاری در بورس اشاره می‌کنیم:

شما از بورس چه می‌خواهید؟

برای موفقیت در هر کاری، نیاز به هدف‌گذاری است. بورس هم از این قاعده مستثنی نیست. اگر می‌خواهید در بورس موفق شوید باید جایگاهی را که در آن قرار دارید به‌خوبی بشناسید و بدانید که قرار است با فعالیت در بورس به چه جایگاهی برسید. آیا پس‌اندازی دارید که می‌خواهید با به کارگیری آن درزمینهٔ سرمایه‌گذاری به سود بیشتری دست پیدا کنید؟ آیا شغلی ندارید و روی بورس به‌عنوان یک منبع درآمد حساب کرده‌اید؟ آیا سرمایه زیادی در اختیار دارید و بورس هم بخشی از سبد سرمایه‌گذاری‌های کلان و متنوعتان را به خود اختصاص داده است؟ به زبان ساده‌تر، به خود در آینه نگاهی بیندازید و صادقانه، اهداف و ایده آل‌هایتان را مطرح کنید. شناخت دقیق جایگاه فعلی‌تان به شما کمک می‌کند تا اهدافی معقول‌ و دست‌یافتنی برای خود فراهم کنید.

درست است که قابلیت نقد شوندگی بازار بورس بسیار زیاد است؛ اما اگر مبلغ پولی را که برای روز مبادا و شرایط اضطراری کنار گذاشته‌اید، وارد بورس کنید، هرلحظه ممکن است که به آن پول نیاز داشته باشید و نتوانید بلافاصله به پول نقد خود برسید. پس شناخت وضعیتتان بسیار مهم است. اگر سرمایه اولیه ورود به بورس را از کسی قرض کرده‌اید، باید با احتیاط و دقت بیشتری مشغول به فعالیت و انتخاب سهام شرکت‌های مختلف شوید. پس همان‌قدر که مهم است بازار بورس را بشناسید، باید خودتان را هم بشناسید.

دام‌های فریبکاران در کمین شما است

در هر زمینه سرمایه‌گذاری که وارد بشوید، عده‌ای سودجو وجود دارند که خود را مشاور معرفی می‌کنند و در آغاز همکاری با شما ادعا می‌کنند که به سودی کلان در مدتی کوتاه دست پیدا خواهید کرد، یک‌شبه پولدار می‌شوید، سودتان را تضمین خواهند کرد و … .
هیچ‌یک از این ادعاهای اغراق‌آمیز صحیح نیست. نه می‌توان یک‌شبه با فعالیت در بورس، پولدار شد و نه کسی می‌تواند سود سرمایه‌گذاری در بورس را تضمین کند. سهام برخی از شرکت‌ها در بورس دارای ریسک بالاتر و برخی از شرکت‌های دیگر، ریسک پایین‌تری دارند. کسی در این کارزار موفق عمل خواهد کرد که رابطه بین ریسک و بازده سرمایه‌گذاری را به‌درستی مدیریت کرده و در حالت تعادل نگه دارد. پس یادتان باشد که حضور در بورس به معنای تلاشی مداوم است. تلاشی هوشیارانه که باید در آن، همه‌چیز را به‌دقت زیر نظر بگیرید.

اطلاعات اقتصادی‌تان را افزایش بدهید

عوامل به‌شدت متفاوتی در بازار بورس دخیل هستند. سهام شرکت‌ها، نوسان قیمت‌ها، شرایط سیاسی و … می‌تواند روی وضعیت بازار بورس اثرات متعددی داشته باشند. پس لازم است، از اقتصاد و متغیرهای آن باخبر باشید. اقتصاد هر کشوری، روی وضعیت بازار بورس اثرات مستقیمی دارد. اگر مفاهیم اقتصادی را ندانید و آن‌ها را درک نکنید، چطور می‌توانید در این بازار به فعالیت و سرمایه‌گذاری بپردازید؟

آشنایی با مفاهیم اقتصادی درزمینه‌های گوناگون به شما کمک می‌کند تا وضعیت بازار را در شرایط و تحت تأثیر عوامل متعدد به‌درستی تحلیل کرده و تصمیم‌گیری‌های مناسبی داشته باشید. پس اگر تمایل دارید با هر مبلغ و در هر سطحی به بازار بورس وارد شوید و سرمایه‌‌گذاری کنید، باید حداقل درباره اصول اولیه اقتصاد، اطلاعات کافی کسب کنید. اگر در یک کشور، اقتصاد دچار تحولات مثبت شود، قطعاً بازار بورس هم بی‌نصیب نخواهد ماند. بدیهی است که تحولات منفی با وجود ابهام در وضعیت اقتصادی هر کشور هم می‌تواند بورس را به مسیری مشابه بکشاند.

کارگزاری مناسبی را برای افتتاح حساب انتخاب کنید

هر فرد حقیقی یا حقوقی برای فعالیت در بورس نیاز به کارگزاری دارد که به‌عنوان واسطه میان بازار بورس و سرمایه‌گذار عمل کند. بدون وجود کارگزار، امکان خرید و فروش مستقیم سهام میان سرمایه‌گذاران وجود ندارد. درواقع، هر خرید و فروشی در بازار بورس از طریق کارگزاران صورت می‌گیرد. با کمی جستجو در اینترنت متوجه خواهید شد که کدام کارگزاری ها برای راهنمایی شما در خرید و فروش بهترین گزینه است و بهترین خدمات را به شما ارائه می‌دهد. بعد از تکمیل فرم‌های لازم و باز کردن حساب در کارگزاری، کُد معاملاتی دریافت خواهید کرد و می‌توانید فعالیت خود در بورس را آغاز کنید.

یادتان باشد که باید به سراغ کارگزاری بروید که همکاری با آن برایتان راحت‌تر است و احساس خوبی به شما منتقل می‌کند. پس سعی کنید با مراجعه به وب‌سایت کارگزاران یا تماس با کارشناسان کارگزاری، از خدمات مختلفی که ارائه می‌دهند، مطلع شوید و بیابید با کدام کارگزاری می‌توانید با خیال آسوده‌تری فعالیت خود را ادامه دهید. دریافت مشورت از کسانی که سابقه فعالیت با کارگزاری‌های مختلف دارند هم می‌تواند در انتخاب مورد مناسب به شما کمک کند.

نیاز به یادگیری بورس را جدی بگیرید

 

حالا که عزمتان را برای فعالیت در بورس جزم کرده‌اید، باید دقیق و بی حاشیه شروع به فعالیت کنید. منظور از دقیق، این است که آموزش کافی ببینید و با دقت روند فعالیت خود در بورس را برنامه‌ریزی کنید. معنای بی حاشیه هم آگاهانه عمل کردن و قرار نگرفتن تحت تأثیر شایعات و هیجانات بازار بورس است. همیشه در بازار، افرادی وجود دارند که با حیله و راه‌اندازی شایعات می‌خواهند روی تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران اثر گذاشته و خودشان از وضعیت حاصل، سود و بهره ببرند. برای اینکه اسیر چنین تله‌هایی نشوید باید درباره همه پیچ‌وخم‌های بورس، آموزش ببینید؛ اما منابع مختلف برای یادگیری بورس چیست؟

 استفاده از کتاب‌ها و اینترنت برای یادگیری بورس

این روزها وبسایت‌های متعددی درباره شروع فعالیت در بورس، مطالب مرتبط ارائه می‌دهند و بعضی از آن‌ها با دقت، زوایای مختلف سرمایه‌گذاری در بورس را مورد بررسی قرار می‌دهند. کتاب‌های متعددی هم وجود دارد که با خواندن آن‌ها می‌توان با مفاهیم و روندهای بازار بورس آشنایی پیدا کرد و به اطلاعات خوبی رسید؛ اما واقعیت این است که این منابع هرچقدر هم که خوب و غنی باشند، بازهم نمی‌توانند در تعاملی دوسویه به شما آموزش بدهند. منظور این است که شاید شما به‌عنوان یک تازه‌کار، نتوانید درک درستی از مطالب وب‌سایت‌ها و منابع مکتوب دیگر داشته باشید. مثلاً به دلیل بی‌تجربه بودن یا عدم برخورداری از پیش‌زمینه‌های لازم برای یادگیری، امکان دارد به‌طور کامل متوجه عمق مطالب نشوید و سؤتفاهم در یادگیری برایتان به وجود بیاید. البته پیگیری این وب‌سایت‌ها و کتاب‌ها به‌هیچ‌وجه خالی از لطف نیست؛ ولی دقیق شدن در روند فعالیت بورس نیاز به شکافتن موضوعات مختلفی دارد که در این بازار استفاده می‌شوند. در بازار بورس فقط قیمت‌ها و آگاهی از آن‌ها نیست که اهمیت دارد؛ بلکه روندها، شرکت‌ها، صنایع و … هم در بالا رفتن یا پایین آمدن سهام نقش دارند و برای یادگیری کامل محیط و عوامل مؤثر بر آن نیاز به دریافت آموزش‌های بنیادی وجود دارد.

شرکت در کلاس‌ها و دوره‌های حضوری

استعداد و توانایی هر شخص در یادگیری مفاهیم مرتبط با بورس بنا به پیش‌زمینه‌ای که دارد، آشنایی با سیاست، جامعه، اقتصاد و البته میزان ضریب هوشی با دیگران متفاوت است؛ یعنی ممکن است، یک فرد به‌سادگی با بررسی منابعی که درباره فعالیت در بورس، اطلاعات ارائه می‌کنند به درک درست و توانمندی کافی برای حضور در بازار بورس دست پیدا کند اما شاید شخصی دیگر نتواند به‌تنهایی به مهارت و آگاهی کافی برای حضور در بازار برسد. واقعیت این است که در هر دو حالت یادگیری زود مطالب و نیاز به تمرین بیشتر، شرکت در دوره‌های حضوری به شما کمک می‌کند تا در ارتباطی دوسویه با فردی که تجربه و دانش کافی دارد، با پیچ و خم‌های جاده بورس آشنا شوید.

مزایای شرکت در دوره‌های آموزشی بورس چیست؟

پیش‌تر هم عنوان شد که روند تسلط هر فرد تازه‌وارد به بورس برای یادگیری و کسب مهارت متفاوت است؛ یعنی شرکت در یک دوره آموزشی تنها نسخه‌ای نیست که می‌توان برای شروع فعالیت در بورس پیچید. شاید شما به دلایل متعدد و متنوع، نخواهید یا نتوانید در دوره‌های بورس شرکت کنید؛ اما واقعیت این است که این دوره‌ها می‌توانند پشتوانه محکمی برای شروع فعالیتتان باشند و هر چقدر هم که به‌تنهایی در یادگیری امور و روندهای بورس خبره باشید، بازهم حضور در کلاس‌ها به سودتان خواهد بود. علت چیست؟

علت این است که مدرسان این دوره‌ها معمولاً تجربه خوبی از حضور در بازار بورس دارند و آنچه شما می‌خواهید باتجربه و حضور چندین ساله در بازار بیاموزید، از قبل تجربه کرده‌اند. چنین آموزشی یک آموزش کاربردی خواهد بود که فراتر از منابع پراکنده در سطح اینترنت یا کتب و دوره‌های مکتوب عمل می‌کند؛ زیرا آموزش دوطرفه است و هرگونه ابهام و سؤتفاهمی هم در تعامل آموزنده و آموزگار رفع می‌شود.

نتیجه‌گیری

در دوره‌های آموزشی از انواع تحلیل‌هایی که برای فعالیت در بورس ضروری است، پرده‌برداری می‌شود. تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی، روانشناسی بازار و سخن گفتن از چالش‌های غیرمنتظره‌ای که ممکن است در پیچ‌های خطرناک، گریبان‌گیرتان شود ازجمله موضوعاتی است که می‌تواند دیدتان را نسبت به فعالیت و سرمایه‌گذاری در بورس کاملاً تغییر بدهد.
از قدیم گفته‌اند، شنونده باید عاقل باشد. پس از میان سروصداهایی که برای آموزش بورس به راه افتاده و دوره‌هایی که هر یک به دنبال جذب مشتریان رنگارنگ هستند، با دقت به انتخاب گزینه‌هایی بپردازید که مربیان و متولیان خوش‌سابقه و باانصافی دارند. موفق باشید و از بورس نترسید!


منبع: آگاه

تا كنون نظري ثبت نشده است
سیدرضا مهرجویان
TSETMC
بورس اوراق بهادار تهران
اطلاعات قیمت 98/12/11
وضعیت بازار بسته
بازار نقدی بورس در یک نگاه
شاخص کل 515,583.97
شاخص كل (هم وزن) 174,469.57
ارزش بازار 18,760,497.086 B
تعداد معاملات 703,089
ارزش معاملات 45,026.641 B
حجم معاملات 6.296 B
بازار نقدی فرابورس در یک نگاه
شاخص کل 6,675.04
ارزش بازار اول و دوم 3,929,646.740 B
ارزش معاملات 27,960.468 B

کد قفل کردن راست کليک