اسلاید شو

انا لله و انا الیه راجعون + پیش بینی بازار و روانشناسی بازار


انا لله و انا الیه راجعون

شهادت سردار رشید اسلام سپهبد حاج قاسم سلیمانی را تبریک و تسلیت میگوییم. امید آنست که راه مجاهدان اسلام با انرژی دوچندان ادامه یابد.


در جریان تنظیم مطالب و تحلیل بازار بودم که متاسفانه خبری جانگداز در روز جمعه، شوک بزرگی وارد کرد.

همه بر این موضوع کم و بیش واقف هستند که خبر های غیراقتصادی و علی الخصوص سیاسی و منطقه ای، بر روی بازار سرمایه و سهام تاثیر گذار بوده و برای پیشبرد اهداف آن نیز مثمرالثمر خواهد بود.

همه ی عزیزان میتوانند از قسمت اخبار اقتصادی و بازار سرمایه در جریان آخرین اخبار اقتصادی و کشوری قرار گرفته و همگام با بازار پیش روند. (با توجه به نوپایی و شروع تازه طراحی سایت، در تلاش برای افزایش کارایی و کاربرد سایت هستم و در این قسمت نیز در آینده نزدیک سرویس های خبری مهم و معتبر را قرار خواهم داد تا بدون اتلاف وقت به مهم ترین خبر ها از هر حیث -شرکتی، صنعتی، کشوری، بین المللی، بورس داخل کشور، بورس خارجی و فارکس و ...- دسترسی داشته باشید.)

در ادامه مطلب تحلیل دقیق را مطالعه بفرمایید.با توجه به خبر زیر و تحلیل و بررسی ذیل آن، به ابعاد خبر های تاثیر گذار غیراقتصادی و اقتصادی در بورس پی میبریم.

در قسمتی از خبر منتشره در سایت خبری سنا میخوانیم:

مرور واکنش بورس به شوک‌های غیراقتصادی

بورس تهران بارها و بارها طی یک دهه اخیر به عوامل غیراقتصادی واکنش نشان داده است. اگر حتی نخواهیم زمان را خیلی به عقب برگردانیم می‌توان به واکنش سهام به شلوغی‌های بنزینی اخیر اشاره کرد. جهش قیمت بنزین در هفته پایانی آبان اعتراضات خیابانی در سراسر کشور را به همراه داشت که این اعتراضات در روزهای بعد از افزایش قیمت بنزین اوج گرفت. بورس گرچه در روزهای بعد از گران شدن بنزین به اعتراضات واکنش نشان داد و صف‌های فروش سنگینی را در معاملات روزهای نخست هفته پایانی آبان شاهد بودیم اما این هیجان فروش دوام چندانی نداشت و اتفاقا بورس یک رویه پرشتاب صعود در ادامه آغاز کرد و در یک رالی قدرتمند از کانال ۳۰۲ هزار واحد ۲۶ آبان به کانال ۳۸۵ هزار واحد در معاملات پایان هفته گذشته رسید.

 

حمله به تاسیسات نفتی عربستان در هفته پایانی شهریور نیز نمونه‌ای دیگر از اوج‌گیری‌ تنش‌ها در منطقه بود که به‌عنوان یک عامل غیراقتصادی معاملات بورس تهران را نیز تا حدودی درگیر ساخت. با این حال بورس از این موضوع نیز عبور کرد و در ادامه نیز رشد پرشتابی را تجربه کرد. همیشه آنچه اهمیت داشته اتفاقات و اخباری بوده که پس از شوک‌های غیراقتصادی رخ داده و در تمامی موارد پیشین چشم‌انداز بازگشت سریع آرامش به وضعیت سیاسی وجود داشته و همین موضوع باعث شده که سهام نیز پس از یک واکنش موقت در ادامه مسیر صعودی را در پیش بگیرد.

 

در سال ۹۸ همچنین تعرض به نفتکش‌ها در بازه‌های زمانی مختلف یکی از عوامل غیراقتصادی قابل‌توجه بوده که بازار نفت و دیگر بازارها را بارها تحت‌تاثیر قرار داده است. شاید آخرین آنها را بتوان حمله به نفتکش ایرانی سابیتی در هفته‌های پایانی مهر عنوان کرد. توقیف نفتکش استنا ایمپرو در روزهای پایانی تیر سال‌جاری، توقیف نسبتا طولانی‌مدت نفتکش ایران در آب‌های جبل‌الطارق یا حمله به دو تانکر نفتی در دریای عمان در خرداد و حمله به چهار نفتکش در بندر فجیره را می‌توان در این خصوص مطرح کرد. در روزهای بعد از حمله به چهار نفتکش در بندر فجیره بورس مسیر منفی را در پیش گرفته بود. گرچه در روز ۲۲ اردیبهشت شاخص بورس تهران با افت بیش از ۲ درصدی تا ۲۰۴ هزار واحد افت کرد، اما افت موقت بورس در ادامه با رشد پرقدرت همراه شد و شاخص سهام یک هفته بعد در رقم ۲۱۵ هزار واحد به‌کار خود پایان داد. ادامه مسیر بورس نیز با توجه به جایگاه کنونی شاخص کل بورس تهران قابل حدس است.

در حمله نفتکش‌ها عامل حمله چندان مشخص نبود. در حمله نفتکش‌ها در خلیج‌فارس معمولا طرف‌های عربی و آمریکایی پیکان اتهام را متوجه ایران می‌دانستند؛ درحالی‌که مدرک معتبری در این خصوص ارائه نشد. در نتیجه مباحث به درگیری کلامی خاتمه پیدا می‌کرد اما یکی از اتفاقات نادر سرنگونی پهپاد آمریکایی بود که نیروهای سپاه پاسداران با توجه به تعرض این پهپاد به حریم ایران در خلیج‌فارس مجبور به انهدام آن شده بودند. به‌دنبال آن احتمال آغاز یک جنگ به اوج خود رسید زیرا در چنین شرایطی به‌صورت علنی ایران یکی از تجهیزات گران‌قیمت آمریکایی را منهدم کرده بود، با این حال در اینجا نیز تیم دیپلماسی کشور بر تعرض این پهپاد به مرزهای ایران تاکید داشتند و ترامپ نیز پس از رجزخوانی‌های فراوان در عرصه توییتری خود در نهایت پاسخی به این موضوع نداد. نقض حریم هوایی ایران توسط پهپاد موضوعی بود که دلیلی برای شلیک به این پرنده مطرح می‌شد. شاخص سهام در روز نخست تابستان (شنبه) و پس از پشت‌سر گذاشتن پایان هفته پراسترس در نتیجه انهدام پهپاد آمریکایی افت اندکی را تا میانه کانال ۲۳۷ هزار واحد تجربه کرد و اما تا پایان هفته شاخص سهام به میانه کانال ۲۴۸ هزار واحد رسیده بود. در تمامی موارد بالا به‌صورت مشخص واکنش موقت بورس به شوک‌های غیراقتصادی و در ادامه اتفاقا صعود پرشتاب سهام را شاهد بودیم.

 

مروری بر شوک‌های غیراقتصادی در سال‌های قبل

اگر دامنه بررسی واکنش بورس به اتفاقات غیراقتصادی را به سال‌های قبل نیز گسترش دهیم مشخص می‌شود که ترامپ در بسیاری از آنها نقش اساسی داشته است. خبر غافلگیرکننده انتخاب ترامپ به‌عنوان ریاست‌جمهوری آمریکا در آبان ۹۵ یکی از مواردی بود که بورس تهران نیز به آن واکنش نسبتا تندی نشان داد. در روز بعد از انتشار این خبر بورس افت بیش از ۸/ ۱ درصدی را تجربه کرد. شاخص کل بورس تهران در معاملات چهارشنبه بعد از انتخاب ترامپ به‌عنوان سکاندار چهار ساله کاخ سفید در میانه کانال ۷۸ هزار واحد به‌کار خود پایان داد اما این شوک نیز موقت بود و شاخص سهام در پایان هفته بعد (۲۶ آبان) رشد حدود ۸۰۰ واحدی را تجربه کرد. در این میان البته بعضا مشاهده شده که حتی سهام به عوامل غیراقتصادی مانند خروج ترامپ از برجام در اردیبهشت ۹۷ نیز واکنش مشخصی که بتوان به‌صورت مستقیم به آن مرتبط دانست نشان نداده است. ترامپ از زمان ورود خود به کاخ سفید نه‌تنها بورس تهران و کل بازار جهانی را بارها تکان داده است که واکنش‌های بورس تهران به مراتب نسبت به واکنش بازار جهانی کمتر بوده است. گزافه‌گویی‌های ترامپ در حوزه‌های مختلف و ادبیات وی در توییت‌هایش در عمده موارد بازارهای مختلف را دستخوش نوسان قابل‌توجهی کرده است.

از ترامپ که بگذریم یکی دیگر از شوک‌های غیراقتصادی که احتمالا به خوبی در ذهن معامله‌گران بورس تهران باقی‌مانده است حمله داعش به مجلس شورای اسلامی در خرداد ۹۶ بود. شاخص بورس در چهارشنبه، ۱۷ خرداد به حمله تروریستی به مجلس واکنش نشان داد. در این خصوص نیز باید گفت واکنش مستقیم بازار به این موضوع به همان تاریخ محدود شد و در ادامه بازار رویه عادی معاملات خود را در پیش گرفت.

 

واکنش بورس به شهادت سردار

اما با همه مواردی که در بالا اشاره شد این‌بار ابعاد داستان بسیار متفاوت‌ از شوک‌های پیشین است. واقعا نمی‌توان شهادت سپهبد سلیمانی توسط نیروهای آمریکایی را با دوره‌های پیشین و شدت اثر آن در منطقه یکسان دانست. یکی از موارد با اهمیت اینکه آمریکا به‌صورت علنی مسوولیت عملیات تروریستی را پذیرفته است. در چنین شرایطی همچنان انتظار برای واکنش مقامات عالی کشور به این موضوع وجود دارد. در لحظه تنظیم این خبر همچنان اخبار رسمی از این مواضع منتشر نشده بود و واکنش‌های احتمالی از اهمیت زیادی برخوردار است. آیا واقعا بنا است درگیری مستقیمی در پاسخ به این جنایت را شاهد باشیم؟ درحالی‌که در پایان هفته گذشته مقامات بلندپایه حکومتی و نظامی از عدم حرکت کشور به سمت جنگ می‌گفتند واکنش نسبت به اتفاق دیروز بیش از همیشه موردتوجه است.  شاید بیش از همیشه کشورهای عربی همسایه از ندانم‌کاری‌های ترامپ نگران هستند. در شرایط کنونی اما با ابعاد متفاوتی مواجه هستیم و نمی‌توان اظهارنظر قطعی در این خصوص کرد. با این حال اگر بنا بر وقوع درگیری مستقیمی نباشد (جنگی رخ ندهد) حتی با احتمال واکنش هیجانی در سمت فروش سهام باید به بازگشت سریع آرامش به معاملات امیدوار بود. در چنین شرایطی باید منتظر واکنش فعالان بازار به این اتفاق از ابتدای معاملات امروز بود. آیا بنا است بار دیگر واکنش تند معامله‌گران در ابتدای معاملات و در ادامه هجوم احتمالی تقاضا برای مثبت شدن قیمت‌ها را شاهد باشیم یا با انتقام‌ ایران از ترور سردار باید واکنشی متفاوت را از سوی معامله‌گران سهام شاهد باشیم؟ بر این اساس تنها باید منتظر معاملات این هفته و اخبار و وقایع پیش‌رو بود.

پایگاه خبری بازار سرمایه ایران - سنا



مشاهده میشود که هر خبری در سطح داخلی و بین المللی، با واکنش بازار سرمایه همراه می شود. چه برسد به خبری در این سطح امنیتی و با این درجه از افسوس که بالطبع واکنش سنگین تری مورد انتظار بود که متاسفانه بوقوع پیوست.

با توجه به هیجانات موجود در سطح یبن الملل و بازار و رفتار سرمایه داران، بسیاری از افراد ناآشنا و فریب کار و خیل زیادی از سرمایه گذاران تازه وارد، بر شدت ریسک و هیجانات افزوده و به گونه ای که تا این لحظه که متن در حال نگاشته شدن است، بازار با افت بسیار سنگین و شدید شاخص کل (16.5 هزار واحد معادل 4.29%) و شاخص کل هم وزن (4.5 هزار واحد معادل 3.69%) روبرو شده است!
این رفتار بسیار هیجانی موجود در بازار قطعا به نفع هیچ کسی نبوده و آسیب رسان است.
 البته با رصد معامله ی قوت گرفته ی بازار که ارزش معاملات بازار را از 12 هزار میلیارد ریال در فاصله اندک به 20 هزار میلیارد ریال و هم اکنون به 23 هزار میلیارد رسانده است، نشان از ارزندگی سهام داشته و سعی مسئولین و صندوق های حمایت در حمایت از سهام های خرد بوده و نشان از اصلاح موقتی کوتاه مدت دارد که در صورت ادامه روند این خرید ها، شاهد برگشت بازار خواهیم بود و چه بسا بازار با قدرت بیشتری روند خود را ادامه دهد.


به خبر استناد شده ی زیر نیز توجه بفرمایید:

نتیجه جلسه ویژه شورای عالی بورس اعلام شد / تاکید بر حمایت از سهامداران خرد

مدیر روابط عمومی و مشاور رئیس سازمان بورس نتیجه جلسه ویژه و صبح امروز شورای عالی بورس را اعلام کرد و از حمایت از سهامداران خرد توسط دو صندوق و سرمایه گذاران حقوقی خبر داد .

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، یاسر فلاح با اشاره به اقدام ددمنشانه و تروریستی آمریکا در شهادت به رساندن سردار قاسم سلیمانی به بورس پرس گفت : در پی این اقدام وحشیانه آمریکا، شورای عالی بورس صبح امروز ، جلسه ویژه ایی برگزار کرد.

وی ادامه داد: در این جلسه ، اعضا شورای عالی بورس ضمن محکوم کردن این جنایت آمریکا و تسلیت به همه مردم ایران بر ادامه روند معاملات و حمایت های همه جانبه از بازار تاکید کردند و از صندوق های تثبیت بازارسرمایه و صندوق توسعه خواستند تا سهامداران خرد و حقیقی و کلیت بازار سهام حمایت کنند.

فلاح افزود: همچنین در این جلسه از سرمایه گذاران حقوقی و شرکت های سرمایه گذاری به طور جدی خواسته است اقدام به حمایت از بازار و سرمایه گذاران حقیقی کنند .

پایگاه خبری بورس پرس

شاهد حمایت های صورت گرفته در بازار هستیم.


البته لازم به ذکر است که ادامه روند بازار های داخلی و خارجی مرتبط با پاسخ جمهوری اسلامی ایران خواهد بود و هر پاسخی در هر سطحی تاثیرگذار خواهد بود ولی سهامداران میتوانند با حمایت های خود از بازار، ضمن اعلام آمادگی و حمایت از نظام جمهوری اسلامی ایران، حمایت های بی بدیع خود از صنایع و شرکت های بورسی ایران نیز اعلام کرده و همواره به رشد اقتصادی برپایه سرمایه گذاری خود، کمک خواهند کرد.

در پایان ذکر این نکته را هم خاطرنشان میکنم که صف های فروش، صف فروش هستند! نه خودِ فروش. به این معنی که منتظر خواهید بود...! خب اگر خریداری نیست، برای چه منتظر مانده و سهم های خود را در کمترین ارزش خود میخواهید خالی کنید؟
اگر قرار باشد سهامی خریداری شود که ریزش کند، پس خریدار برای چه وارد سهم میشود؟ برای کاهش سرمایه خود؟
وقتی سهام موجود در صف فروش خریداری میشوند که سهم سودای صعود به خود بگیرد، با در نظر گرفتن این شرایط، آنان که در صف فروش خوابیده اند باز هم حاضرند سهم های خود را در کف قیمتی واگذار کنند؟
با نرفتن به سمت سهم های در حال صف فروش یا کم کردن حجم آن، میتوان بسیار امیدوار به برگشت سریع آن بود و در غیر اینصورت کار کمی دشوار خواهد بود.
با ذکر این نکته، کمی شرایط موجود در صف های فروش را یادآور شدم که شاید افرادی از ترس و هیجانات حاکم یا کم تجربه در برخی موارد، در تلاش برای خلاصی از دست سهم های زیان ده خود هستند که میتوانند با در نظر گرفتن برخی شرایط، تصمیم گیری های خود در خصوص افزایش اعتماد سایرین نسبت به کم حجم بودن صف ها و احتمال برگشت سریع یا پر حجم بودن سهم ها و وارد نشدن به سهم به مدت طولانی (= کاهش شدیدتر و بیشتر)، تلاش کنند.
در پایان خاطرنشان میکنم که تمام این مفروضات و مطالب صرفا برای این برهه زمانی بوده و در تایم های بعدی، اعتبار به این قدرتی نخواهد داشت.

شاد و پیروز باشید
روزتان پرسود
138.10.14

تا كنون نظري ثبت نشده است
سیدرضا مهرجویان
TSETMC
بورس اوراق بهادار تهران
اطلاعات قیمت 98/12/11
وضعیت بازار بسته
بازار نقدی بورس در یک نگاه
شاخص کل 515,583.97
شاخص كل (هم وزن) 174,469.57
ارزش بازار 18,760,497.086 B
تعداد معاملات 703,089
ارزش معاملات 45,026.641 B
حجم معاملات 6.296 B
بازار نقدی فرابورس در یک نگاه
شاخص کل 6,675.04
ارزش بازار اول و دوم 3,929,646.740 B
ارزش معاملات 27,960.468 B

کد قفل کردن راست کليک