اسلاید شو

اصول اولیه و اصلی که هر کس باید قبل از ورود به بازار بداند

اصول اولیه

هر فرد در اولین قدمی که بهنگام ورود به فضای جدید برمیدارد، محیط آن فضا را شناسایی و بررسی میکند. در هر فضا و مکانی که بخواهید حضور داشته باشبد، اگر بدون دانش وارد شوید خود را به شکست بزرگ دعوت کرده اید.
حال فرض کنید آن فضا بورس باشد با آن همه ریسک و ترس بزرگی که برای آن ساخته اند.
قبل از هر کاری شما باید در بازار بورس، مطالعه بفرمایید. مطالعه مطالعه مطالعه ...
هر چقدر دانش شما بیشتر شود، به دنبال موفقیت گام های خوبی برداشت خواهید کرد.
پس از مهم ترین مطالبی که در بازار سرمایه و بورس باید اطلاع داشته و آگاهی کسب کنید؛ اصول ورود و انجام معامله آن است که در این مطلب سعی کردم جامع تر و دقیق تر به آن بپردازم.
با من همراه شوید تا قدم اول آموزش ورود به بورس را برداریم...



سخن کلیدی و مهمی که در ابتدای این مطلب بسیار مهم میخواهم ذکر کنم، این است: "هرگز عجله نکنید."
نترسید! هیچ سودی را از دست ندادید. اگر هم سهمی را تحلیل کردید و سود خوبی شناسایی کردید ولی نتوانستید وارد آن شوید، اصلا نگران نشوید و اگر از شرایط خوب فاصله گرفت، صرف تحلیل قبلی خود وارد آن نشوید!
محتمل ترین حالت این است که آن سهم به کشش قیمت بالای خود برسد و شما با ورود به آن، به تماشای نزول قیمت سهم خواهید نشست. پس همین اول عجله را تحت هر شرایطی کنار گذارید.




اما چند موضوع بسیار مهم و حیاتی که شما باید در بورس همیشه به آن ها پایبند باشید، به شرح زیر هستند:

1. سرمایه مازاد
هر فرد باید سرمایه ای که وارد بازار بورس میکند، مازاد سرمایه زندگی اش باشد. سرمایه مازاد بخشی از آن پول می باشد که اگر یک روز بطور کامل از بین رفت، ناراحت نشود! هر چند هر شکستی ناراحت کننده است ولی باید بدانید که اصل سرمایه یا کل پول خود را وارد بازار های پر ریسک (چه بورس چه ارز چه سکه و دلار و حتی بانک) نکنید. مگر با مشورت و مشاوره یک سرمایه گذار و کارشناس که بخواهید از طریق وی سرمایه گذاری نمایید.

2. سبد سهام
به این مثال معروف و کارا در مورد سبد سهام و کاهش ریسک که همواره عنوان میشود توجه بفرمایید :"هرگز تمام تخم مرغ های خود را در یک سبد قرار ندهید."
هر فرد اقتصادی و سرمایه گذاری میداند که اگر تک بعدی و تک سهمی باشد، احتمال برد و باخت آن 50 - 50 میشود. (و حتی باخت بالاتر)
با یک مثال ساده بررسی میکنیم: فرض کنید در حالت اول، شما 5 تا سبد داشته و در داخل هر کدام 2 تخم مرغ گذاشتید. اگر دست بر قضا یکی از سبد ها بیفتد، شما دو تخم مرغ از دست دادید(20%) ولی از همه آنها در یک سبد باشند، فقط یک سهل انگاری کافیست تا تمام تخم مرغ هایتان و سرمایتان نابود شود(100%) اگر در یک سبد قرار گیرد، حریص تر میشوید چون احساس میکنید میتوانید تمام تخم مرغ ها را با یک دست جابجا کنید ولی اگر خوب نگاه کنید متوجه سنگینی و سختی کنار هم نگه داشتن تخم مرغ ها خواهید شد.
پس در سرمایه گذاری های موفق و بزرگ حتما سبد تشکیل دهید و ریسک سرمایه گذاری خود را بسیار کم کنید.

3. نگاه بلند مدت
هر بازاری علی الخصوص بازار بورس که نوسانات در آن کاملا طبیعی است، یک روز بالا و یک روز پایین می آید. بازاری که نوسان نداشته باشد باید شک کرد!
وقتی سهمی که خریداری کردید، نگاه کوتاه مدت باشد، ممکن است به هدف برسید ولی این امکان هم وجود دارد که به هدف رسیدنتان کمی طول بکشد (یعنی استارت حرکت قیمت به سقف و هدف مورد نظر دیر بخورد) یا اینکه سهام شما وارد یک فاز کوتاه اصلاح شود تا حرکت بعدی را استارت بزند.
اگر سهام را با دید کمی بلند مدت خریداری کردید، با خیال راحت و البته با رعایت یکسری شرایط خاص که عنوان خواهد شد، منتظر اتمام نوسانات کوتاه و رسیدن قیمت به هدف مورد نظر خواهید ماند.

4. هدف گذاری و پایبند ماندن به آن
هدف گذاری از درس های مهمی است که هر فرد در هر تخصص و فعالیتی باید متکی به آن باشد. هدف خود را مشخص کنید: کوتاه مدت یا بلند مدت یا میان مدت ، قیمت ورود، قیمت هدف، حدضرر
در هدف گذاری ها که باید تجربیات زیادی کسب کنید و آموزش های بسیاری سپری کنید تا بتوانید بهترین و درست ترین هدف ها را مشخص کنید، مقصد خود را مشخص کنید و به موقع سوار و پیاده شوید.
به هدف های خود بسیار متکی باشید و تا زمانیکه علائمی از سیگنال های افزایشی دیگر و محکم تر دریافت نکردید، از سهم در هدف خود پیاده شوید.

5. عدم قطعیت
در بازار های ریسک دار و نوسانی، هیچ چیز قطعی نیست! ولی میتواند احتمال وقوع آن خیلی خیلی بالا باشد.
پس ما چیزی به نام 100 درصد نداریم. ولی میتوانید با آموزش های کامل و درست و دقیق، ریسک های خود را پایین آورده و همراه با بازار و روند های سهم پیش بروید و به هدف خود برسید.

6. روش های تحلیل
در بازار سرمایه دو روش تحلیل عمده داریم: 1. تحلیل بنیادی 2. تحلیل تکنیکال
که در مطالب جداگانه ای به توضیحات مفصل در مورد هر کدام پرداختم ولی یکبار دیگر هم عنوان میکنم که:
تحلیل بنیادی اغلب برای تحلیل های بلند مدتی و میان مدتی مورد استفاده قرار گرفته و تحلیل تکنیکال برای کوتاه مدت و میان مدت و گاها بلند مدت.
تحلیل بنیادی بر پایه صورت های مالی و آمار و ارقام شرکت و تولید و فروش استوار بوده و تحلیل تکنیکال به قیمت و گذشته قیمتی وابسته است.
تحلیل بنیادی زمان بر بوده و سخت است ولی تحلیل تکنیکال سریع و در صورت آموزش های مناسب و تجربه بکار گیری آن، راحت تر است.

اما نکته مهم* نه تحلیل بنیادی را بر تکنیکال مقدم بشمارید و نه تکنیکال را بر بنیادی! در تحلیل ها صرفا فقط از یک تحلیل استفاده نکنید و وارد سهم بشوید. بلکه هم از تکنیکال بهره بجویید و هم از بنیادی تا به موفقیت مورد نظر خود برسید.
تا كنون نظري ثبت نشده است
سیدرضا مهرجویان
TSETMC
بورس اوراق بهادار تهران
اطلاعات قیمت 98/12/11
وضعیت بازار بسته
بازار نقدی بورس در یک نگاه
شاخص کل 515,583.97
شاخص كل (هم وزن) 174,469.57
ارزش بازار 18,760,497.086 B
تعداد معاملات 703,089
ارزش معاملات 45,026.641 B
حجم معاملات 6.296 B
بازار نقدی فرابورس در یک نگاه
شاخص کل 6,675.04
ارزش بازار اول و دوم 3,929,646.740 B
ارزش معاملات 27,960.468 B

کد قفل کردن راست کليک