
هر فرد و سرمایه گذاری، با هدف سرمایه گذاری در بازار های مالی و پولی، نیاز به شناسایی بازار های متعدد و موازی مالی و پولی است.هدف افراد سرمایه گذار در اوراق و سهام شرکت ها به دو دلیل عمده قابل بررسی است:
۱. سرمایه گذاری به قصد تملک و شراکت در برنامه ها، تولید و فروش شرکت
۲. سرمایه گذاری با دید نوسانی و شناسایی سوددهی متناسب
در سرمایه گذاری به قصد تملک و شراکت در امور شرکت در بازار غیر از اوراق و سهام بورس، از مشکل ترین و پر ریسک ترین سرمایه گذاری ها با احتمال شکست بالاست. چون ضمن نیاز به سرمایه کلان ، دانش بازاری و کاری بسیار حرفه ای و بالایی نیازمند است، بنابراین هر فردی توانایی ورود برای راه اندازی شرکت و مدیریت آن بصورت فیزیکی وشخصی نیست، ولی در بورس میتواند قسمتی از شرکت را با خرید سهام آن به تملک خود درآورد و در برنامه های شرکت مشارکت کرد حتی با سرمایه های خرد.
در بررسی از نگاه سرمایه گذاری بادید نوسانی و شناسایی سود مناسب، باید تمام بازار های موازی را با شرایط یکسان و زمان یکسان محاسبه کرد و سنجید و شرایط مختلف حاکم بر فضای اقتصادی را مد نظر قرار داد و بهترین بازار را از لحاظ سود دهی پیدا کرد. مثلا شرایط تحریمی با غیرتحریمی طبیعتا فرق میکند.
البته در ادامه در رابطه با تاثیرات مختلف شرایط جهانی و داخلی بر بازار بورس را به طور کامل تر بررسی و بحث خواهیم کرد.
یک نگاه کوتاه به بازار های موازی دیگر می اندازیم:
بانک
ریسک کم
نقدشوندگی : بالا
بازار مسکن
ریسک متوسط و بالا
نقدشوندگی : بسیار پایین
بازار خودرو
ریسک متوسط
نقدشوندگی : پایین
بازار طلا
ریسک متوسط
نقدشوندگی : مطلوب و کم
بازار سکه
ریسک بالا
نقدشوندگی : پایین
بازار ارز
ریسک بالا
نقدشوندگی : پایین
بازار سرمایه و بورس
ریسک متوسط و بالا
نقدشوندگی : بالا
با توجه به آمار حدودی بالا که بطور نسبی حساب شده، بازار هایی که نقدشوندگی کمتری دارند، از جذابیت کمی برخوردار بوده و عملا سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری های میان مدت کوتاه مدت و سود ده، کمتر سراغ چنین بازار هایی می روند.
بازار های با ریسک های متوسط و بالا، مورد توجه سرمایه گذارانی می باشد که به سود های بانکی بسنده نکرده و به سمت افزایش سرمایه ی مطلوب در شرایط جامعه هستند. (با افزایش تورم و قیمت های کالا ها، از نظر وضعیت معیشتی وضعیت کنونی خود را حفظ کنند.)
بازار های با درصد سود و زیان بالا، رابطه ای مستقیم با ریسک دارد یعنی هر چقدر درصد سود و زیان بالا باشد ، ریسک سرمایه گذاری هم بالاتر می رود و بالعکس.
(البته ریسک های محاسبه شده در مطلب، بصورت تلفیقی بوده و سایر عوامل نظیر نقدشوندگی نیز دخالت داشته است.)

طبق تصویری که مشاهده میکنید میتوان گفت "بورس، بهترین بازدهی را در ۱۰ سال گذشته داشته است."
البته باید زمان های مختلف و شرایط اقتصادی و سیاسی زمان رو مورد بررسی قرار داد و تاثیر هر کدام بر روی بازار های مختلف بررسی نمود و همچنین رفتار های بازار ها و ویژگی ها را نسبت به بازار های مالی مطالعه عمیق تر و درست تری داشته باشید تا در زمان مناسب نسبت به خرید و فروش اقدام کنید.
"بهترین زمان خرید: قیمت در کف ارزش خود باشد
بهترین زمان فروش: قیمت در سقف ارزش مطلوب خود باشد"
همین نکته ی ساده، با اینکه هر فرد با خواندن آن اعلام پذیرش و قبولی میکند ولی در عمل برعکس آن رفتار می شود!
- ۵۰۱ بازديد
- ۰ نظر